Fiftarityyli ja pin up -tytöt ovat vintage-muodin helmiä

50-luvun Marilyn Monroe -henkisistä vaatteista nykypäivän Dita von Teeseen saakka on pin up -tyyppisillä vaatteilla ollut oma vannoutunut käyttäjäkuntansa. Moni katseleekin ihaillen pin up -tyylin mukaisesti pukeutuvia, mutta itsellä ei välttämättä riitä silti rohkeus vetämään sellaisia vaatteita ylle. Kokeileminen kuitenkin kannattaa ja saatat yllättyä, miten hyvin vanhanajan vintage-tyyli pukeekaan vartaloa kuin vartaloa! Vanhanaikaiseen tyyliin ei tarvise pukeutua päivittäin, mikäli se tuntuu vieraalta ajatukselta, mutta moni harrastaakin vintage-pukeutumista aina silloin tällöin!

Itsevarma olemus saa vaatteet kuin vaatteet näyttämään hyviltä

Aivan aluksi on syytä mainita ryhti ja reippaus, jotka ovat kaiken A ja O silloin kun haluaa pukeutua pin up -hengessä. Riippumatta siitä, mikä oma vaatekoko on, valitsevat pin up -tytöt ylleen sellaiset vaatteet, jotka korostavat heidän vartaloidensa parhaita puolia ja tuovat esiin seksuaalista vetovoimaa. Pin up -henkisillä vaatteilla kroppaan saa aivan uudenlaista hehkua ja koko olemus näyttäytyy usein upeana, leikittelevänä ja silti myös eleganttina. Jos pin up -tyylin mukainen pukeutuminen kiinnostaa, alkaa kaikki sisäisestä kauneudesta, itsensä arvokkaasta kantamisesta ja itsevarmuudesta.

Inspiraatiota 40- ja 50-luvun pukeutumisesta

Sukella syvälle viime vuosisadan puolivälissä tehtyihin elokuviin ja lueskele ajan lehtiä ja muuta kirjallisuutta. Kun pin up -tyyppistä kokonaisuutta hakee, on monella tavoitteena hemaiseva tiimalasivartalo. Tietenkään kaikilta ei sellaista luonnostaan löydy, mutta esimerkiksi hihallisilla mekoilla ja vöillä voi saada aikaan erehdyttävän aidonnäköisen vaikutelman. Jos oikein haluaa saada aikaiseksi muotoja kroppaan, kannattaa harkita kunnolliseen korsettiin sijoittamista. Monet 40- ja 50-luvun vaatteista suunniteltiin puettavaksi tiettyjen alusvaatteiden päälle, ja korsetti oli tuohon aikaan varsin yleinen asuste naisilla. Ehtaa ja kunnollista korsettia ei helposti löydy, mutta kun itselleen löytää sopivan mallisen ja tyylisen korsetin, kannattaa se hankkia vaatekaappiin. Korsetti sopii monenlaisiin asuihin tuomaan kurvikkuutta ja seksikkyyttä silloin kun vartalo sitä eniten kaipaa.

Vaatteita valitessa voi keskittyä jonkun tietyn muodin esikuvan tyyliin ja ottaa siitä vaikutteita omaan pukeutumiseensa. Millaisia vaatteita Elizabeth Taylorin ja Sophia Lorenin kaltaiset upeat muotivaikuttajat käyttivät nuoruudessaan? Netissä pääsee selailemaan tuhansia kuvia tämän vaatetyylin parhaimmista edustajista, joten tätä lähdettä ei kannata unohtaa silloin kun kaipaa inspiraatiota omaan pukeutumiseensa! Muista kuitenkin, että nämä ovat vain osviittaa, ja loppukädessä ihanteellisinta on onnistua luomaan oma, ainutlaatuinen tyylinsä, joka näyttää ja tuntuu juuri oikealta. Juuri uniikkius on fiftarityylin mukaisesti pukeutumisessa kaikkein parasta ja palkitsevinta!

Tuunaa nykyisiä vaatteita tyyliin sopiviksi

Kaikkea ei tarvitse ostaa kirppareilta, vanhanaikaisia vintage-vaatteita myyvistä putiikeista tai kierrätyskeskuksesta, vaan sopivia vaatteita etsimääsi tyyliin voi löytyä hyvinkin oman vaatekaapin hyllyiltä. Kannattaa käydä kaikki vaatekaapista löytyvät vaatteet läpi ja pohtia, josko jotkut vaatteista sopisivat pin up -henkisiin asukokonaisuuksiin. Esimerkiksi venekauluksella varustetut paidat sekä V-malliset kaula-aukot olivat todella kovassa suosiossa myös 50-luvulla, joten sellaiset kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön. Eräs mahtava vinkki on sovittaa neuletakkia päälle väärinpäin siten, että napit kulkevat selkää pitkin. Tämä on kiva tapa pukeutua neuletakkiin hyvin 50-lukulaisessa hengessä – kokeile, niin yllätyt!

Oikeanlaiset asusteet terästävät olemusta

Fiftarityyliin kuuluu olennaisena osana pöyheä ja kiharrettu tukka, joka on silti samalla pehmeä ja yksinkertainen. Hiustuotteita ei niinkään tarvitse käyttää, mutta hiuksiin saa mukaan persoonallisuutta lisäämällä niihin jonkin asusteen tai koristeen. Esimerkkejä tällaisista hiuskoristeista ovat esimerkiksi hiuksiin aseteltava kukkanen, huivi tai näyttävä ja suloinen rusetti. Lisäksi suloiset ja naiselliset kengät ovat tärkeä osa vintage-henkistä asua ja kaiken kruunaa tietenkin ajalle tyypillinen laukku käsivarressa roikkumassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *